»

National Oceanography Centre

National Oceanography Centre

interiors

for NERC

The purpose-built waterside campus is part of Southampton University, it is home to research scientists, lecturers, seagoing staff and over 700 students. It is a national resource for the UK marine science community funded by the Natural Environment Research Council (NERC).

The refurbished building has created a flexible, accessible and interactive study space. The provision of a mezzanine level extension has significantly enlarged the library and offers a new improved study space, as well as providing meetings rooms for external hire. The reconfiguration of the ground floor offers traditional workspaces and a centrally positioned reception area. The new study areas have been created using a range of functional, durable and aesthetically pleasing seating, to meet the wide variety of study needs.

Eighteen 71

Eighteen 71

interiors

for Winchester City Council

The cafe is located on the ground floor of the historic Winchester Guildhall. Its re-location in the building has been utilised to animate the ground floor façade by the re opening up of the historical Victorian entrance arches, therefore increasing the permeability of the building.

The cafe has street frontage to The Broadway and Abbey Gardens. It offers 86 covers and there is the opportunity to allow the cafe to spill out on to the pavement in the summer months. The contemporary design has been conceived as a bright 'white' space punctuated by strong colour and by the use of modern furniture and accent walls. The lighting has been designed to be a feature of the styling. The wide boarded douglas fir floor adds a warmth to the simple treatment of this space.

NAAFI Bar

NAAFI Bar

interiors

for Interserve, (Defence) Ltd

The existing 'NAAFI Bar' is located within a 1950's building on a MOD base and has not undertaken any internal works for 40 years.

At present, the JRC spend most of their leisure time outside the base and the brief was to provide an environment where the JRC would want to spend time socialising. With this interior we have formed curves to break away from the rigidity of army life, introduced vibrancy through colour and provided lighting as an important component to the reflective materials. We have provided a smaller 'quiet bar' with curved central pivot swing doors leading to the larger 'busy bar'. These swing doors can be bolted open to allow the two areas to become one and provide a more flexible space.

The Guildhall

The Guildhall

interiors

for Winchester City Council

The new entrance and reception offer DDA compliant access to this historic Victorian Guildhall, the previous main entrance was on the first floor.

A new entrance has been formed through the historic fabric of the Grade II listed building by opening up the former arched entrances. The reception itself contains a bespoke curved timber desk built out of stacked layers of birch plywood. A generous seating area and lobbied entrance has been fitted carefully around the existing structure to provide a modern and light entrance to the building. The large bright sofas add colour and drama to this arrival space.

Elsewhere in the building, all the floors have been completely refurbished offering a modern and light appearance, ensuring DDA compliant access throughout.

Period features have been enhanced to restore the charming character of this building. A simple colour pallet of dark grey, dark red and white is used throughout, along with a bespoke carpet which incorporates a period fretwork pattern found elsewhere in the building. The white walls are accented with paintings from the Winchester City Council collection. Previous ceiling tiles have been replaced with vaulted feature ceilings using recessed edge lighting opening up the long corridor spaces. The staircase balustrade has been replaced with a design reflecting the original staircase.

Conference Chamber

Conference Chamber

interiors

for Winchester City Council

The King Alfred Conference Chamber was refurbished as part of the £3.5m redevelopment of the Winchester City Guildhall.

The former Chamber was tired and had poor lighting and ventilation. Due to budget constraints, the refurbishment had to balance the client's aspirations against the finance available for this part of the project.

A decision to keep the existing timber wall panelling was made to budget for the refurbishment and re-upholstery of the existing seating. A new acoustic ceiling also provides compliant lighting and efficient heating and ventilation.

Interiors

interiors